Montsuar News 1: Sinapsi d’il·lusions

Benvolguda família,

Com probablement ja sabeu, un dels nostres trets distintius és fer un seguiment individualitzat i formar integralment l’alumnat. Per aquest motiu, ens agrada poder oferir la possibilitat de participar al projecte Sinapsi d’il·lusions a tota la comunitat educativa. Aquest projecte té el propòsit de despertar el “geni” de les i els nostres alumnes, mitjançant un procés d’acompanyament reflexiu i creatiu que inspiri l’alumnat a maximitzar el seu potencial personal i acadèmic. 
 

Enguany, innovem aquest projecte anual, amb noves estratègies metodològiques útils, eficaces i motivadores per afavorir l’empoderament de l’alumnat. L’organització de les activitats en el laboratori de psicologia és la següent:

EL LEGO SERIOUS PLAY (LSP): metodologia de comunicació, treball en equip i resolució de problemes. A través de les preguntes de l’orientadora, cada participant construeix el seu propi model tridimensional utilitzant peces especialitzades de LEGO. Els models serveixen de base per discussions grupals i presa de decisions concretes.

POINTS OF YOU: poderosa eina que ajuda a crear reflexió i claredat, també a obtenir diferents punts de vista sobre múltiples aspectes. És un joc que, quan hi juguem, ens atrevim a pensar de manera diferent i ens arrisquem. Amb aquest joc, no hi ha ni guanyadors ni perdedors, sinó que s’estimula el pensament, la discussió, la cooperació, la creativitat i l’auto-aprenentatge.

PLAY MÒBIL: el treball amb els playmobils és una eina simbòlica on representem de manera metafòrica i visual elements d’un sistema (persones o conceptes). La ubicació d’aquests elements és una representació de la dinàmica racional. Aquestes petites figures de plàstic ens permeten prendre objectivitat i exterioritzar aspectes de la realitat personal. D’aquesta manera, ens dóna la possibilitat de veure amb claredat què passa amb les nostres relacions (familiars, d’estudis, d’aficions, de parella, d’amistat i amb un mateix).

Volem despertar curiositats, sortir de les zones de confort, disminuir cortisol, augmentar endorfines,  conèixer-nos per créixer i cridar l’atenció.

L’educació és el vestit de gala per participar a la festa de la vida

Departament d’Orientació

Categories: Sin categoría