Projectes de Socials

A continuació us volem explicar com estructurem l’assignatura de Socials a 4t d’ESO. Els continguts s’estructuren entorn de l’eix temàtic de la lluita pels drets civils en el món contemporani, des de la Revolució Francesa fins a l’actualitat, fet que ens permet en primer terme relacionar els esdeveniments històrics amb el present.

Cada bloc està relacionat amb un valor: llibertat, tolerància, compromís… Aquest gran eix temàtic el subdividim en etapes que tracten conceptes i fets del currículum. Els tres grans temes vertebradors que es tracten són: la lluita pels drets civils nord-americans (a través de la figura de Rosa Parks), la consecució dels drets de la dona (a través de la industrialització, el moviment obrer i els moviments sufragista i feminista) i els moviments de resistència als feixismes (genocidis, exilis i recuperació de la memòria històrica). D’aquesta manera posem de relleu la interseccionalitat entre els diferents moviments socials que han tingut lloc durant els segles XVIII, XIX, XX i XXI.

 

QUINS ALTRES ASPECTES TRANSVERSALS TENIM EN COMPTE?

CINEMA HISTÒRIC: El material audiovisual el projectem en VOSE.
INTERNACIONAL: Debat sobre els drets de les dones amb alumant de  l’institut danès Hårslev Efterskole.
SERVEI COMUNITARI: Tractem temes de desenvolupament relacionant-ho amb el projecte de Gàmbia.

ON PUBLIQUEM EL QUE FEM?
Podeu consultar sempre que vulgueu els productes finals elaborats per l’alumnat al blog que tenim a la pàgina web: www.insmontsuar.cat → Social Science Projects